Året der gik: To digitale udrulninger styrker apotekerne

Nomecos apotekskunder er i 2021 blevet endnu stærkere på lagerstyring og logistik takket være en opgradering af VMI-løsningen samt en ny platform, der giver mere og bedre data.

Pandemien har uden tvivl sat dagsordenen hos mange virksomheder igen i år – også hos Nomeco. Sideløbende med de udfordringer den situation har affødt, har der dog også været fokus på at udvikle to digitale værktøjer til apotekerne, som begge er blevet udrullet i 2021.

Kasper Lund-Jacobsen, direktør for grossistforretningen hos Nomeco, fortæller mere om VMI² og Logistik Universet nedenfor.

“Vi skal ikke digitalisere for enhver pris, men fordi det er det intelligente at gøre.”

Fortæl lidt om de to digitale udrulninger.

“Vi har opgraderet VMI-løsningen og kaldt den VMI². ‘I anden’ henviser netop til de mange flere muligheder, apotekerne nu får med et leverandørstyret lager. Derudover har vi lanceret Logistik Universet, som er en selvstændig digital platform, der giver det enkelte apotek adgang til vigtig data og dermed en stærk indsigt i vores partnerskab”.

Hvilken værdi skaber de to løsninger?

“Apotekerne bliver mere selvstændige og kan arbejde mere fleksibelt med data i realtid. Det er data, de kan bruge til at styre forretningen – og de kan tage velbegrundede beslutninger, der gavner dem og de danskere, der kommer på apoteket”.

Hvorfor har apotekerne brug for at blive mere digitale på det punkt?

“Lige nu lever vi en verden, hvor vi gerne selv vil finde svar på spørgsmål. Det giver os mere fleksibilitet i hverdagen og effektiviserer nogle arbejdsprocesser, når vi har kort vej til information. Så det er helt naturligt for os at se på, hvordan vi kan imødekomme det behov ude på apotekerne”.

Er den digitale vej altid den rigtige vej at gå?

“Vi skal ikke digitalisere for enhver pris, men fordi det er det intelligente at gøre. Og fordi det vil skabe værdi i samarbejdet mellem apoteket og Nomeco. Apoteket er en forretning, der skal drives og skal derfor også leve op til markedets udvikling og kundernes behov”.

Bliver apotekerne ikke mere uafhængige af grossisten på den måde?

“Ved at stille værktøjer til rådighed, der giver så vigtige indsigter i forretningen, kan vi være med til at styrke apotekerne. Men vi, grossisten, er her stadigvæk. Vi har dygtige medarbejdere, der gerne vil sparre og vejlede, og det kan vi faktisk gøre endnu bedre nu, fordi vi har nogle digitale platforme, hvor al data er samlet og opdateret, og som alle har adgang til”.

Er det dét, der er grossistens rolle nu og fremadrettet?

“Vi skal meget mere end at levere varer. Vi ser det som et partnerskab mellem apoteket og os, og sammen skal vi sørge for at leve op til den enkelte borgers behov for lægemidler og andre apoteksvarer. Nu og i fremtiden”.

Vil du vide mere?

Kontakt os allerede i dag og hør mere om VMI2 og Logistik Universet – og hvordan det styrker dit apotek.

 

 

Marketing/presse

Du kan skrive til mogle@nomeco.dk hvis du har spørgsmål eller kommentarer til markedsføringen af VMI2.