Apotek mærker forskel på restordrer med opdateret lagerløsning

Tidligere styrede Jyderup Apotek lageret manuelt. I dag er det automatiseret, og efter en opdatering af løsningen har de fået bedre mulighed for bl.a. at håndtere restordrer – til stor fordel for kunderne.

På apoteket i Jyderup havde man i mange år håndteret hele lager- og logistikdelen manuelt – den logistikansvarlige stod derved selv for alt, der havde med varebestilling og lagerbeholdning at gøre. Men det ændrede sig, da de gik over til at have et automatiseret lager – et VMI-system.

Læs også: Dine gevinster ved et automatiseret lager

Bredere sortiment og lavere lagerværdi

Det var ikke helt uden et par sommerfugle i maven, at de på apoteket i stationsbyen i Nordvestsjælland lagde den manuelle logistik og lagerstyring over på VMI tilbage i 2017 – et system de fik implementeret af Nomeco A/S.

Men sommerfuglene fløj hurtigt videre, da det efter kort tid viste sig at være det helt rigtige at gøre.

“Vores lagerværdi faldt, samtidig med vi fik et bredere sortiment. Servicegraden fortsatte også med at være høj og stabil”, fortæller Betina Klejs Jensen, der til dagligt bliver kaldt Susse, og er logistikansvarlig på apoteket.

Nu med opdatering – og flere fordele for kunderne

I 2021 opdaterede Nomeco A/S VMI-løsningen og kunne derfor introducere Jyderup Apotek til VMI2, og fordelene er mærkbare.

Læs også: Her er din logistiske revolution

“Kasserne med varer, vi modtager, er allerede sorteret. Vi har ikke en robot hos os, vi har to medarbejdere, der stiller på plads, så det sparer os jo meget tid, at varerne allerede er sorterede, når vi får dem. Så kan vi hurtigt stille dem rigtigt på plads, og når varerne står rigtigt, skal kunden ikke vente så længe. Det er en kæmpe hjælp, at Nomeco styrer lageret”, fortæller Susse.

Hun tilføjer, at der særligt er et område, hvorpå hun oplever en forskel:

“Vi kan mærke en forskel på især restordrer. Med VMI2 kan vi hurtigere reagere og få en anden vare hjem, hvis noget er i restordre. Og det er jo en stor fordel for kunden, for vi skal jo have de varer på lager, som der er behov for”.

Apoteket i stationsbyen i Nordvestsjælland – foto tilsendt af Jyderup Apotek.

 

Marketing/presse

Du kan skrive til mogle@nomeco.dk hvis du har spørgsmål eller kommentarer til markedsføringen af VMI2.