iPad recepturApotekets nye logistik-værktøj: ”Jeg har hele tiden et opdateret overblik”

Med en ny online platform får danske apoteker nem adgang til logistisk data. De kan se tallene når som helst, hvor som helst, og det har store forretningsmæssige fordele.

Der er mange tal at holde øje med, når man driver en forretning, og det logistiske setup er oftest stort og kompliceret. Nørresundby Apotek har i mange år fået support fra deres grossist, når der skulle ses på bl.a. salgstal, lagerbeholdning og indkøb af varer. Men med en ny online platform, udviklet af Nomeco A/S, kan de håndtere langt mere helt selv.

”Det er så skønt med Logistik Universet. Jeg kan selv holde øje med mine tal og selv trække dem, jeg skal bruge. Tidligere var vi afhængige af, at Nomeco skulle finde årsagen til udslag. Men nu kan jeg selv gøre det når som helst”, siger Rikke Holm Løvaas, apoteker på Nørresundby Apotek og tilføjer:

”Jeg forstår vores logistiske setup endnu bedre nu. Og jeg forpligter mig til forretningen på en helt anden måde”.

Læs også: ”En servicegrad så flot, som den aldrig har været før”

Kan selv finde svarene

Logistik Universet er en del af et større digitalt, logistisk setup – kaldet VMI2.

VMI står for ’Vendor Managed Inventory’ eller ’leverandørstyret lager’. Her spiller leverandøren altså en aktiv rolle i kundens lager og indkøb og er med til at optimere og automatisere en lang række ellers omkostningstunge processer.

Læs mere om VMI2 – og gevinsterne ved et automatiseret lager

Det nordjyske apotek samarbejder med Nomeco A/S, som har en hel afdeling dedikeret til netop dette område, og Rikke Holm Løvaas har igennem mange år haft ugentlige møder med sin VMI-konsulent.

”Jeg er sådan en, der spørger meget, for jeg vil så gerne forstå, hvorfor tingene er, som de er. Og det vil personalet også. Og vi kan spørge Nomeco om alt – helt ned på det enkelte varenummer”, fortæller hun.

Hun forventer dog, at møderne fremover vil ændre karakter.

”Jeg kan allerede nu reducere mængden af spørgsmål, fordi jeg selv kan finde svaret på det meste. Og ser jeg et halvt år frem, vil jeg måske kun have møder hver anden uge, fordi jeg langt hen ad vejen kan trække alle de nødvendige tal selv”, siger Rikke Holm Løvaas.

Et ’must have’

Også i Storkøbenhavn har man stor gavn af at have nem adgang til sine logistiske data.

”At jeg helt selv kan komme helt ned på detaljeniveau på den enkelte vare skaber gennemsigtighed og klarhed over forretningen. Jeg har hele tiden et opdateret overblik lige ved hånden, og jeg synes faktisk, det er et ’must have’ for en forretning, for Logistik Universet fortæller mig, hvordan det rent faktisk står til”, siger Kenneth Larsen, logistikansvarlig på Tårnby Apotek.

Mere indsigt er kun en fordel

At apotekerne i stor stil begynder at blive mere selvkørende med Logistik Universet ser Nomeco A/S kun som en fordel.

”Det giver apotekerne en frihed, at de kan få en indsigt i deres egen forretning på et langt højere plan end tidligere. Og vi vil stadig være her for dem, men fremover kan vi bruge vores møder på andre emner, der vil optimere forretningen og ikke mindst højne kundeoplevelsen”, siger Margit Agerboe, VMI Konsulent hos Nomeco A/S.

Find mere information om Logistik Universet her

Marketing/presse

Du kan skrive til mogle@nomeco.dk hvis du har spørgsmål eller kommentarer til markedsføringen af VMI2.